Etherische oliën bij dieren

Een veel gestelde vraag aan mij, is het gebruik van etherische olie veilig voor dieren? Ik kan daar heel kort in zijn, JA

mits…..

Ik vind het heel interessant om te zien dat veel mensen wel gebruik maken van een luchtverfrisser op chemische basis. Maar als we voorstellen om eventueel te diffusen op basis van etherische olie mensen 2 keer nadenken is dit niet schadelijk voor mijn huisdier.
Dieren zijn veel gevoeliger en weten intuïtief wat goed voor ze is… bijvoorbeeld als een hond misselijk is, gaat hij gras eten, wordt het wat spannend, schuilen ze onder een lavendelstruik.
Hier komt gelijk de eerste mits om de hoek kijken…. Gebruik alleen 100% zuivere gecertificeerde olie, hierbij ben je verzekerd van een goede kwaliteit olie die veilig is voor je huisdier.
Wij gebruiken alleen de olie van doTERRA, dit is een gecertificeerde olie
etherische olie, is ook zeker geen vervanger voor een bezoekje aan de dierenarts, vaak is een bezoek aan de dierenarts verstandiger en eventueel in overleg de olie inzetten ter ondersteuning, er zijn gelukkig steeds meer dierenartsen die hiervoor openstaan.

 

Veilig gebruik:

Laat het dier als het kan zelf zijn olie kiezen, door hem verschillende oliën aan te bieden. Kijk goed naar je dier hierdoor zie je heel goed de reactie.
In onderstaand filmpje zie je dat een hond zelf uitkiest ivm schijnzwangerschap

https://www.youtube.com/watch?v=JTe4Y81sq7M

 

Ga je de olie inzetten doe dit dan eerst voorzichtig, rustig aan opbouwen en zeker eerst verdunnen met een goede draagolie, kijk altijd hoe je dier reageert!!!!!
Ga je diffusen hou er rekening mee dat dieren hele sterke reukzin hebben, zorg ervoor dat je huisdier de mogelijkheid heeft om de ruimte te verlaten…Ga je voor de eerste keer diffusen, vernevelen doe dit dan niet langer dan 10 minuten en zet hem daarna uit, en kijk hoe je huisdier hierop reageert.

 

netje met breathe

 

LET OP!
Gebruik liever geen Melaleuca (Tea Tree) olie bij katten of vogels (kleine honden vallen hier ook onder), ook niet verdund.
Zeker voor katten want de lever van een kat verwerkt de etherische olie heel anders dan de lever van een mens of hond. Katten missen namelijk een enzym om bepaalde stoffen af te breken. Daarom is het voor katten nog belangrijker om sterk verdunde mengsels te gebruiken en tea tree olie en citrus etherische olie liever geheel te vermijden.

Daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar mensen die ons team willen versterken.

 

Geef een reactie