Wat is Etherische Olie?

Wat is etherische olie?

Etherische oliën zijn echt een geschenk van de natuur! Ze hebben mijn leven compleet veranderd! Neem contact met me op over wat de oliën voor jou kunnen betekenen.

Ik hou ontzettend van mijn olie en ik wil dit heel graag met jou delen!

Essentiële of etherische oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten.

 

Aromatisch

Aromatisch wil zeggen dat de olie (sterk) geurend is. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van etherische oliën ervaren.

Eigenschappen van essentiële olie

Etherische oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel etherische oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Eeuwenoud gebruik van essentiële olie

Naast de aromatische kwaliteiten zijn etherische oliën in de geschiedenis veelvuldig gebruikt in vele culturen voor medicinale en therapeutische voordelen. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en trends richten zich meer en meer op de natuurlijke benaderingen van welzijn en de ontdekking van etherische olie die toegepast kunnen worden in de gezondheidszorg.

 

 

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Etherische_olie